Η ελληνική εταιρεία Κρι Κρι, η οποία κατέχει την πρώτη θέση σύμφωνα με τα στοιχεία της Iri (σε όγκο, Μάρτιος 2019) στην κατηγορία των παιδικών επιδορπίων γιαουρτιού, λανσάρει το πρώτο βρεφικό γιαούρτι στην ελληνική αγορά με ονομασία «Το πρώτο μου γιαουρτάκι».
Το νέο αυτό προϊόν είναι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη από 6 μηνών+.
Παράγεται σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ειδικές διατροφικές απαιτήσεις των βρεφών από 6 μηνών+.
«Το πρώτο μου γιαουρτάκι» είναι γιαούρτι και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού, φτιαγμένο μόνο από 100% ελληνικό γάλα ημέρας και ήπιες καλλιέργειες, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά και αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης Β12 & Β2. Περιέχει ειδικές καλλιέργειες γιαούρτης κατάλληλες για βρέφη και τον προβιοτικό γαλακτοβάκιλλο LGG (σύμφωνα με κλινικές μελέτες της Chr. Hansen www.lgg.com), που συμβάλλει στην καλή λειτουργία τόσο του πεπτικού όσο και του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών. Παράλληλα, είναι το μόνο βρεφικό γιαούρτι με ειδική άδεια παραγωγής από τον ΕΟΦ.
Σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας για τη βρεφική διατροφή, το γιαούρτι συστήνεται από τον 6ο κιόλας μήνα. Επίσης, κατά τον πρώτο χρόνο ζωής πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη όπως π.χ. επιδόρπια γιαουρτιού.
Το νέο βρεφικό γιαούρτι παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στο ετήσιο Συμπόσιο της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής με θέμα την Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, που πραγματοποιήθηκε στις 4-5/5, στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε και ο νέος εθνικός διατροφικός οδηγός για την εισαγωγή στερεών τροφών κατά τη βρεφική ηλικία.