Πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου 2015, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κλιμάκωσε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών για την ορθολογική κατανάλωση του νερού, προβάλλοντας το μήνυμα «Κάθε Σταγόνα Μετράει».
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υιοθετεί συγκεκριμένες πρακτικές για την αποτελεσματική και βιώσιμη χρήση νερού στις εγκαταστάσεις της, έχοντας πετύχει μείωση της κατανάλωσης στις παραγωγικές της μονάδες κατά 53.790 m³ τη διετία 2012-2013, ποσότητα που αρκεί για να υδροδοτήσει ένα ακριτικό νησί 300 κατοίκων για περίπου 4 χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία κινητοποιεί τους εργαζομένους της, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς και παρεμβάσεις για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Θέλοντας να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους εργαζομένους της ως υποστηρικτές σε αυτήν την προσπάθεια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάστηκε με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δίκτυο Μεσόγειος SOS και ανέπτυξε έναν πρακτικό οδηγό εξοικονόμησης νερού, με 11 απλές και χρήσιμες συμβουλές, που μπορούν να εφαρμοστούν στον χώρο εργασίας και στο σπίτι. Επιπλέον, η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού διοργάνωσε επίσκεψη σχολείου στο εργοστάσιο του νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία, όπου 30 μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του εργοστασίου, αλλά και να εκπαιδευθούν στην προστασία του νερού μέσα από ένα σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η εταιρεία δώρισε 2.000 εξάδες φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ, για την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύδρευσης.