Η πιο σημαντική συνάντηση του ελληνικού αμπελώνα, η έκθεση Οινόραμα, ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο (10:00 π.μ. – 19:00 μ.μ.). Θα διαρκέσει τρεις ημέρες και η τελευταία ημέρα, Δευτέρα 4 Μαρτίου θα είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες. Το Οινόραμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης διεξάγει και την ετήσια συνέλευσή του, καλώντας σημαντικούς ομιλητές. Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 250 οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία θα δειγματίσουν τα προϊόντα τους -σημαντικό μέρος της εσοδείας 2018, αλλά και νέες κυκλοφορίες, για τις οποίες προβλέπονται ειδικές εκδηλώσεις.
Φέτος, ειδική θέση στην έκθεση θα έχουν τα κρασιά που θα βραβευτούν με διπλό χρυσό ή χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο το Οινόραμα 2019 είναι Μέγας Χορηγός. Ανάμεσα στα προϊόντα της έκθεσης συγκαταλέγονται και μερικά από τα καλύτερα και πιο ακριβά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, εκπρόσωποι όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνή αμπελώνα.
Επίσης, το Οινόραμα αφιερώνει ειδικό χώρο για τις «Οινικές Αποκαλύψεις», μία αίθουσα αφιερωμένη στα μικρά ή άγνωστα οινοποιεία, σε συνδυασμό με έναν ειδικό χώρο που λειτουργεί ως Wine Βar. Εκεί δειγματίζονται κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης, όπως για παράδειγμα κρασιά αμφορέα ή παλαιωμένα στον βυθό της θάλασσας. Στην καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, με θέμα «Discover Greek Wines», παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης (selfpour).