Νέο μέλος εντάχθηκε στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το τυροκομείο Καρακάνας. Ειδικότερα, το τυροκομείο Καρακάνας διαγράφει σημαντική παρουσία στον κλάδο της ελληνικής τυροκομίας από το 1970. Η επιχείρηση ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Νικόλαο Καρακάνα, περνώντας στην οργανωμένη τυροκομία.
Το νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διαθέτει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην ίδια περιοχή. Η ριζική ανακατασκευή και επέκταση πραγματοποιήθηκε το 1995. Η δυναμική που χαρακτηρίζει την εταιρεία επιβεβαιώνεται από την τεχνογνωσία και την ποιότητα που προσφέρει με τις γνώσεις και την καθοδήγησή του ο Παναγιώτης Καρακάνας, Τεχνολόγος Τροφίμων με Master στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος στο Reading University του Λονδίνου.
Με σεβασμό στην παράδοση και με γνώμονα την ποιότητα, η εταιρεία δημιούργησε το 2003 και το 2009 δύο ιδιόκτητα σημεία πώλησης των προϊόντων στον Βόλο. Ακόμα, σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της με το άνοιγμα ενός τρίτου ιδιόκτητου σημείου πώλησης το 2019. Παράλληλα, το 2019 η εταιρεία επέκτεινε τη γκάμα της και τις συνεργασίες της, εντός και εκτός συνόρων.
Το Τυροκομείο Καρακάνας, τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί διεθνώς με μοναδικά προϊόντα στον χώρο της παγκόσμιας τυροκομίας, όπως το Μαυροσκορδάτο (ημίσκληρο τυρί με μαύρο σκόρδο ελληνικής παραγωγής) και το κανναβότυρο KaraCanna (ημίσκληρο τυρί με ανθό και σπόρο από την πρώτη αδειοδοτημένη ελληνική οργανική βιομηχανική κάνναβη).
Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Σκοπός της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας. Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο από την EUROCERT AΕ.