Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2019, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ από το 2011. Οι καινοτόμες ιδέες και η δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων φοιτητών αναδείχτηκαν για μια ακόμη χρονιά μέσω του διαγωνισμού Ecotrophelia.
Οι νικητές
Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Anuga, στις 6-7/10/2019. Στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού πέρασαν 9 ομάδες φοιτητών από 8 Πανεπιστήμια της χώρας.
Το 1ο βραβείο καθώς και το τιμητικό βραβείο Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας απονεμήθηκαν στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου) για το προϊόν GReatings. To GReatings είναι ένα γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή Χημικών Μηχανικών) για το προϊόν Coofie. Το Coofie είναι ένα μπισκότο πλούσιο σε ίνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.
Τέλος, το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής) για το προϊόν Holi Bean. Το Holi Bean είναι μία πάστα ζυμωμένων φασολιών με ελαιόλαδο.
Επιπλέον, τιμητική διάκριση για την Καλύτερη Παρουσίαση απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων), για το προϊόν Robustus. Το Robustus είναι ένα ενεργειακό ρόφημα με χυμό ροδιού, χαρουπόμελο, εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, ασπροθύμαρου, λεβάντας και αιθέριο έλαιο μέντας.
Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, εξήρε την προσπάθεια και το αξιόλογο έργο όλων των ομάδων. Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Εδώ και 9 χρόνια, αναδεικνύονται η δυναμική και το πάθος της νέας γενιάς για δημιουργία. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των νέων φοιτητών».