Όσοι πίστευαν ότι η Ελλάδα σε θέματα μαγειρικής και γαστρονομίας περιορίζεται μόνο στο… ούζο και στο σουβλάκι, είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν γνώμη στην επαγγελματική συνάντηση επιλεγμένων επιχειρηματιών, που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, στο Skypervilla της Φραγκφούρτης. Έμποροι, επαγγελματίες της εστίασης, καθώς και μέσα μαζικής ενημέρωσης μπόρεσαν να ενημερωθούν και να αποκτήσουν άμεση εμπειρία για τα ελληνικά γκουρμέ προϊόντα. Μια επιλεγμένη ομάδα Ελλήνων παραγωγών παρουσίασε τη νέα γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων, υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο (βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς ή με γεύσεις), γηγενείς ποικιλίες βραβευμένων οίνων, αρωματικά βότανα από την Κρήτη, προϊόντα ζύμης, ελληνική μπίρα, μείγμα ελληνικού γιαουρτιού, ντιπ από αβοκάντο, χυμούς από αλόη κ.ά. Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, αλλά και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είχαν την ευκαιρία να γευθούν… κυριολεκτικά για τρεις ώρες τα ελληνικά προϊόντα και να ενημερωθούν σχετικά.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη, κ. Λιάνα Kακιοπούλου, που εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία να βρεθούν μαζί ποιοτικοί Έλληνες παραγωγοί σε εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Φραγκφούρτη. Την εκδήλωση κάλυψε από τη γερμανική πόλη ο ραδιοφωνικός σταθμός Antenne Frankfurt 95,1, ενώ από την Ελλάδα παρευρέθηκε εκπρόσωπος του περιοδικού ML-Market Leader. Οι Έλληνες παραγωγοί βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να συναντήσουν διαφορετικές ομάδες εκπροσώπων της αγοράς, όπως εκπροσώπους της λιανεμπορικής αλυσίδας με είδη γκουρμέ, Frische Paradies (με παρουσία στη Γερμανία και την Αυστρία), εισαγωγείς, εξειδικευμένα καταστήματα οίνου, ακόμα και μεγαλοεξαγωγέα γερμανικής μπίρας στην αγορά της Κίνας, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπροσώπηση των γηγενών βιολογικών οίνων στη συγκεκριμένη αγορά.
Το πρώτο βήμα για να έχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες παρουσία στη γερμανική αγορά έγινε και τα σχόλια για τις συγκεκριμένες συμμετοχές και τα προϊόντα ήταν πολύ θετικά. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι AiQ (ελαιόλαδο, προϊόντα ελιάς), Πολιάνα (ελαιόλαδο με γεύσεις, αλάτι, ελιές), ΑΒΕΑ (ελαιόλαδο, σαπούνι με ελαιόλαδο), ΕΛΙΝΟΣ (βιολογικά κρασιά), Κτήμα Θεοδωράκου (κρασί), Credin (προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας), ΕΖΑ (μπίρα), Meteoro Wines (κρασί, τσίπουρο), Ευβοϊκή Ζύμη (κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης), Eliva (ελαιόλαδο, ελιές, βότανα), AVOEL (προϊόντα με κρητικό αβοκάντο) και Litinas Aloe (πόσιμα προϊόντα με αλόη).
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Gourmet Connection και η Simply Hellas ως partner του δικτύου της για την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες στην προώθηση τροφίμων και ποτών. Η Simply Hellas, ειδικά για την ελληνική αγορά, εστιάζεται στα προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής από την οποία προέρχονται (περισσότερα και στο www.simplyhellas.com, www.gourmet-connection.de).