Είμαστε ο Ελληνικός Όμιλος Αγορών με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη...

Φως φανάρι

Published on November 3rd, 2015 | by ml

0

Τα… πεθερικά επείγονται

 Αν και ο γάμος φαίνεται να βρίσκεται ήδη σε… πιο καλό δρόμο

«Συντομεύετε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι τράπεζες στους… φλερτάροντες λιανέμπορους, καθώς ενόψει και των δικών τους εσωτερικών ζητημάτων, επείγονται να τακτοποιήσουν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο. Πολύ περισσότερο που, ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος των κόκκινων δανείων, υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε βίαιες κινήσεις (εις βάρος εαυτών και αλλήλων). Έτσι, το (κάτι σαν) τελεσίγραφο καλεί το υποψήφιο ζεύγος να τα βρει το πολύ σε 7-10 μέρες.
Τι λένε τα δεδομένα; Ότι μάλλον είμαστε πιο κοντά σε γάμο. Κατ’ αρχάς, ο υποψήφιος αγοραστής τσεκάρει καταστήματα –σε κάποια μάλιστα έχει σταλεί μήνυμα ότι δεν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους. Δεύτερο (και ίσως κυριότερο) στοιχείο… γάμου, η αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζόμενους – οι εκκρεμότητες είτε έχουν εξαλειφθεί είτε είναι μικρές.

Τρίτο, κάποια (διακριτικά) κλεισίματα του ματιού σε προμηθευτές. Και τέταρτο και τελευταίο, η συμφωνία θα είναι πακέτο, «ένας για όλα» – το σενάριο σπασίματος και πώλησης μικρότερων πακέτων καταστημάτων έχει φύγει απ’ το τραπέζι.Είπαμε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για τις τράπεζες, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για διαπραγματεύσεις, διερευνητικές προσπάθειες κ.λπ. κ.λπ. Πάντως, το σκηνικό που έχει στηθεί είναι παράξενο –όπως άλλωστε και όλη η εποχή, παντού… Αν μη τι άλλο, δεν γίνεται να μην επισημάνουμε τα (αυξανόμενα και πληθυνόμενα) δημοσιεύματα για «μεγάλα κανόνια» στην αγορά κ.λπ. κ.λπ. Ψυχραιμία, παιδιά. Όχι ότι θα είναι μικρό πράγμα ή εύκολο κάτι τέτοιο, αλλά η αγορά έχει πλέον στο… χαρτοφυλάκιό της την εμπειρία ενός Ατλάντικ και έχει κάνει κάποια πλάνα και υπολογισμούς. Κι επιπλέον υπάρχει και ο κίνδυνος σύγχυσης: όπως είναι τα πράγματα, η μπάλα των σεναρίων μπορεί να πάρει κι άλλους.

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this pagePin on PinterestShare on TumblrShare on Reddit

Tags:


Back to Top ↑